Categorieën
Bouw Geen categorie

Gemakkelijk een loods bouwen

Loods bouwen

Waarom een loods bouwen?

Heb je plannen om je bedrijf uit te bouwen of wil je graag een eigen opslagruimte voor je bedrijfsinventaris of verzamelde objecten? Een loods huren via een externe partij levert je weinig rendement op en daarom is een loods bouwen een interessante optie. Er zijn allerlei mogelijkheden om dit vorm te geven en met behulp van een échte specialist gaat het jou lukken om je droom te realiseren. Ik geef je graag een aantal tips en handvatten hoe je snel en zorgvuldig een loods bouwt. Lees snel verder en ontdek hoe jij snel en voordelig een loods bouwt.

 

Hoe bouw je een loods?

Op eigen kracht een loods bouwen doe je met een zelfbouw loods. Bij weinig ervaring is dit niet aan te raden. Bovendien kan je je afvragen of een loods in een standaard formaat groot genoeg is om aan je wensen te voldoen. In zo’n geval kan je beter kiezen voor een loods op maat. Hiervoor roep je de hulp in van een architect en aannemer. Zij helpen je bij het ontwerp en de uitvoering van je plannen. Daarnaast is de kans op een eventuele misstap vele malen kleiner.

 

Tips bij het bouwen van een bedrijfshal

Een bedrijfshal of loods bouwen is een specialistische klus en er is altijd een kans dat je zaken over het hoofd ziet. Dit geldt bijvoorbeeld voor de omgevingsvergunning. Doe áltijd een vergunningscheck als je besluit om een loods te bouwen. Hiermee voorkom je dat de gemeente je verplicht om je loods af te breken vanwege een ontbrekende vergunning. Bij het aanvragen van een eventuele omgevingsvergunning kan je een ambtenaar direct vragen of er nog andere zaken zijn waarmee je rekening moet houden.

 

Maak een berekening voor je bedrijfshal

Een loods bouwen staat of valt met de begroting. Er moet natuurlijk geld aanwezig zijn om een loods te kunnen bouwen. Gelukkig is dit een ‘probleem’ dat je vooraf onderuit kan halen. Laat je plannen doorrekenen door een financieel adviseur of een bankmedewerker. Houd in je begroting rekening met eventuele tegenvallers. Maak daarom vooraf een duidelijk kostenplaatje en vraag bij verschillende partijen offertes aan om tot een aantrekkelijke prijs te komen voor het bouwen van een bedrijfshal. Hiermee wordt een loods bouwen een aantrekkelijke optie en heb je er het meeste profijt aan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *